Βραβεία nba post

8/14 προχθές … και ταυτόχρονα η κανονική σεζόν τελείωσε και μετά από 3 καλούς πρώτους μήνες, καταποντιστήκαμε τους επόμενους 2,5. Για πρώτη φορά επιχειρήσαμε να ποντάρουμε σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες και τα συνολικά μας αποτελέσματα ήταν: 507 επιτυχίες σε 989 παιχνίδια , δηλ. 51,3% . Επομένως πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ στα playoffs για να φτάσουμε και πάλι στο 52%, αν και πολύ αμφιβάλλω.

Ανα μήνα τα στατιστικά επιτυχιών μας … Νοε 251 ματς 54,2%, Δεκ 221 ματς 54,1%, Ιαν216 ματς 54,4%. Κάπου εδώ άρχισαν οι απουσίες μας και στράβωσαν τα πάντα … Φεβ 140 ματς 45,4%, Μαρ 46 ματς 44,6%, Απρ 115 ματς 43,5%.

Ας περάσουμε στις απονομές του nba post … όπου θα βραβευθούν οι ομάδες με τις οποίες είχαμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες …. ενώ αντίστοιχα τα αντιΒραβεία στις ομάδες που μας έστελναν συστηματικά στον κουβά.

Οι επιτυχίες για κάθε ομάδα μετριούνται από τις συνολικές φορές που στοιχηματίσαμε σε αγώνα της , είτε ΥΠΕΡ είτε ΚΑΤΑ και κερδίσαμε το στοίχημα.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Rookie Of the Year : O. J. Mayo – Memphis Grizzliesoj-mayo

Μπορεί το βραβείο να το πάρει το νο.1 του ντραφτ derrick rose, αλλά o Mayo έκανε πραγματικά απίστευτη χρονιά και εξέπληξε τους πάντες. Πρόκειται για σπάνια περίπτωση παίκτη που ξεκίνησε ως super star στα γυμνασιακά χρόνια … μπαίνει στο κολέγιο και όλοι έχουν υπερβολικές προσδοκίες … εκεί, χωρίς να απογοητεύσει ακριβώς, δέχτηκε πολλές κριτικές λόγω της προβολής που είχε δοθεί στο όνομα του … πολλές φορές στην ιστορία οι υπερβολικές απαιτήσεις τόσο νωρίς έχουν καταστρέψει ταλέντα … και ο mayo θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μία τέτοια περίπτωση … αντίθετα όμως, ξεκίνησε ως βασικός από την 1η ημέρα και αναδείχτηκε αμέσως σε ηγέτη (παρά την παρουσία του Gay) …  τελείωσε την χρονιά με εντυπωσιακούς μέσους όρους και με καλά ποσοστά … και πλέον μιλάμε για έναν μελλοντικό all-star … το μόνο που του στερεί τον τίτλο του ROY είναι οτι η υπόλοιπη ομάδα των grizzlies ήταν τραγική … εκεί βασιστήκαμε και εμείς και από τις 66 φορές που τους παίξαμε οι 46 ήταν ΚΑΤΑ με 67% επιτυχία … ακόμη καλύτερα πήγαμε τις λίγες φορές που τους παίξαμε ΥΠΕΡ … έτσι συνολικά είχαμε με το μεμφις το εκπληκτικό ποσοστό επιτυχίας 68% !

Executive of the Year : Joe Dumars – Detroit Pistonsjoe-dumars

Θέλει κότσια για να πάρεις γενναίες αποφάσεις και ο Joe έχει αποδείξει οτι διαθέτει. Παρόλο που η μεταγραφή iverson-billups δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιός κέρδισε τελικά … καθώς οι Nuggets τερμάτισαν 2οι στη Δύση με έναν αναγεννημένο billups … ενώ οι Pistons μπήκαν τελευταίοι και κατα-ιδρωμένοι στα play-off … ο iverson εκτός ομάδας ήδη αποτελεί παρελθόν … ενώ ο αποκλεισμός τους θα είναι αρκετά γρήγορος. Παρόλαυτα λοιπόν, εμείς είμαστε με τον Dumars καθώς έβλεπε οτι το παράθυρο του τίτλου έκλεινε γρήγορα και με μία κίνηση κερδίζει πάνω από 15 mil σε χώρο στο cap για του χρόνου (και γύρω στα 25 του παραχρόνου) σε μία εποχή μάλιστα όπου η οικονομική κρίση θα αγγίξει και το NBA με το salary cap να μειώνεται τη νέα χρονιά και η πλειοψηφία των ομάδων να βρίσκεται σε αδιέξοδο. Κερδισμένοι βγήκαμε και εμείς βέβαια με την κάθετη πτώση των pistons τους τελευταίους μήνες καθώς τους παίξαμε συνολικά 45 φορές ΚΑΤΑ σε σύνολο 67 αγώνων με ποσοστό επιτυχίας 67%! Κακώς τους παίξαμε και λίγο ΥΠΕΡ όπου πήγαμε χειρότερα, έτσι το συνολικό πσοσοτό επιτυχίας διαμορφώθηκε στο 63% .

Best Swingman : John Salmons – Sacramento Kingsjohn-salmons

Η ιδιομορφία του βραβείου είναι οτι ο παίκτης δεν ανήκει εδώ και κάποιους μήνες στο sacramento καθώς δόθηκε με ανταλλαγή στους bulls μαζί με brad miller στο άδειασμα του roster των kings. Το αξίζει όμως καθώς και φέτος ήταν από τους καλύτερους παίκτες του sacramento… συνεχίζοντας την περυσινή του έκρηξη … και κάλυψε άξια τις συχνότατες απουσίες με τραυματισμούς του kevin martin … συνεχίζει με καλή απόδοση και στους bulls … ενώ με την ανταλλαγή του οι kings κατάφεραν πολύ έξυπνα να κατακτήσουν την τελευταία θέση του nba και τις περισσότερες πιθανότητες στη λοταρία του draft. Επίσης μέχρι πριν φύγει ο Salmons οι Kings είχαν έφεση στο να καλύπτουν τις διαφορές (χωρίς να κερδίζουν βέβαια) κάτι που εκμεταλλευτήκαμε και εμείς παίζοντας τους ΥΠΕΡ 42 από 70 ματς με ποσοστό επιτυχίας 60% που ήταν επίσης και το συνολικό μας.

Sixth Man of the Year : Jason Terry – Dallas Mavericksjason-terry

Ίσως η καλύτερη χρονιά του Terry, ξεκινώντας μάλιστα από τον πάγκο … ήταν μακράν ο πιο σταθερός μή-γερμανός παίκτης των Mavs … και οδήγησε την ομάδα στην 6η θέση της δύσης … όταν στην αρχή της χρονιάς οι περισσότεροι θεωρούσαν οτι το Dallas θα ήταν η ομάδα από το top-9 της δύσης που θα έμενε έξω από τα playoff … σχετικά προβλέψιμη η ομάδα του carlisle – λίγο μας τα χάλασε στο τέλος – αλλά μας έδωσε συνολικά ένα καθόλου άσχημο ποσοστό επιτυχίας 59%.

Best Shooter : D.J. Augustin – Charlotte Bobcatsdj-augustin

Δεν κατάφεραν να μπουν playoff τελικά οι bobcats … αλλά η χρονιά δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη … καθώς – παραδόξως – ο larry brown έδωσε στην ομάδα  έναν προσανατολισμό και χαρακτήρα … στα μεγάλα οφέλη της χρονιάς η επιλογή στο draft του Augustin … μία επιλογή που επικρίθηκε καθώς είχαν ήδη τον felton στην ίδια θέση … όμως ο απόφοιτος του texas βοήθησε πάρα πολύ παίζοντας πίσω από τα 2 βασικά guard … και σε πολλές περιπτώσεις δίπλα στον felton … και εντυπωσίασε με την εκτελεστική του δεινότητα και ωριμότητα – που σπάνια βλέπεις ακόμη και σε βετεράνους … Το μέλλον λαμπρό λοιπόν για τον rookie ενώ και οι bobcats με σωστές κινήσεις είναι σε καλό δρόμο … το έδειξαν και στοιχηματικά καθώς ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες στο betting ΥΠΕΡ … θετικότατο για μας που τους υποστηρίξαμε από την αρχή φανατικά … σε σύνολο 68 ματς τους παίξαμε ΥΠΕΡ τα 51!! με ποσοστό επιτυχίας 63% … κρίμα δηλαδή που δεν τους παίξαμε έτσι και στα υπόλοιπα … καθώς το συνολικό μας ποσοστό διαμορφώθηκε στο 59%.

Defensive Player of the Year : Luc Richard Mbah a Moute – Milwaukemoutee Bucks

Άλλος ένας rookie που λαμβάνει διάκριση… εξαρχής ο απόφοιτος του UCLA τράβηξε την προσοχή όλων λόγω … ονόματος (πρώτος το επισήμανε ο General) … ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ήταν όμως όταν ξεκίνησε πενταδάτος … ένας παίκτης που διακρίνεται βασικά μόνο για τις αμυντικές του αρετές αλλά αποτέλεσε το πρότυπο παίκτη για τον skiles και την νοοτροπία που θέλησε να επιβάλλει … οι τραυματισμοί όμως σε redd & bogut ουσιαστικά αχρήστευσαν την χρονιά για τους bucks … και δεν είναι τυχαίο οτι όταν δεν είχε νόημα να κερδίζουν πλέον μειώθηκε και ο χρόνος του Luc … Με τους μαχητικούς bucks είχαμε ένα απίστευτο ποσοστό όποτε τους παίξαμε ΥΠΕΡ 75%!!! και μακάρι να τους είχαμε παίξει έτσι περισσότερο από 20 παιχνίδια … δεν το κάναμε όμως και το συνολικό ποσοστό ήταν 59%.

Best Center : Shaquille O’Neal – Phoenix Sunsshaq

Μας δικαίωσε ο Shaq όταν στην αρχή της χρονιάς προβλέπαμε ότι θα γυρνούσε τον χρόνο πίσω και θα είχε επιδόσεις του … 2000 … εντάξει σίγουρα δεν είναι ο παίκτης που ήτανε τότε … αλλά τα φετινά του νούμερα ήταν εντυπωσιακά σε σχέση με τις τελευταίες 3-4 σεζόν …. ο μόνος λόγος που πάνε πρόωρα διακοπές οι suns ήταν ο τραυματισμός του amare … άγνωστο αν θα αποφασίσουν να διαλύσουν την ομάδα του χρόνου και να ξαναρχίσουν … έχω εμπιστοσύνη πάντως στον εξαιρετικά συμπαθή kerr … κατά τα άλλα παίξαμε λίγο παραπάνω ΚΑΤΑ τους suns και καλά κάναμε … συνολικό ποσοστό επιτυχίας 57%

Most Improved Player : Rajon Rondo – Boston Celticsrondo

Άσχημα τα νέα για τους celtics … o KG μάλλον δεν θα επιστρέψει φέτος … οπότε λογικά αντίο repeat … οι celtics γενικά βέβαια δεν πήγαν και άσχημα όσο έλειπε καθώς αναδειχτηκαν παίκτες όπως ο Glenn Davis .. ενώ όλοι παίζουν ένα επίπεδο παραπάνω με την αυτοπεποίθηση του περυσινού τίτλου … περισσότερη βελτίωση από όλους όμως είχε ο Rondo … που και πέρυσι είχε βασικό μερίδιο στην επιτυχία … αλλά και φέτος δεν υπερβάλουμε αν πούμε οτι η δική του καλή απόδοση κουβάλησε τους celtics σχεδόν όλη τη χρονιά .. ως θαυμαστής των προσόντων του rondo από την εποχή του kentucky του απονέμω με χαρά το βραβείο … και για να δούμε μήπως μας φυλάει και άλλες εκπλήξεις … συνολικά οι celtics δικαίωσαν πολλές φορές τον τίτλο του φαβορί και μας έδωσαν ποσοστό επιτυχίας 57%.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s