τι είχαν, τι έ(hassan)

Σιγά σιγά πλησιάζουμε στο μεταγραφικό deadline Feb 19 και αναμένεται πραγματική θύελλα μεταγραφών.

Ένας λόγος είναι οτι πλησιάζει το καλοκαίρι του Lebron (2010) και οι περισσότερες ομάδες θέλουν να βρεθούν αρκετά κάτω από το cap ώστε να έχουν καλύτερες πιθανότητες διεκδίκησης κάποιου από τους top free agents.

Ένας άλλος ίσως και βασικότερος λόγος είναι οτι όπως δείχνουν τα πράγματα το salary cap αναμένεται να μειωθεί τα επόμενα 2 χρόνια και κατ’επέκταση και το όριο ενεργοποίησης του luxary tax. Κοινώς, πολλές ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να αλλάξουν άρδην την στρατηγική τους καθώς ενδέχεται να βρεθούν είτε πάνω από το cap χώρις να το υπολογίζουν είτε ακόμη χειρότερα να πληρώνουν κερατιάτικα φόρο πολυτελείας.

Με βάση τα παραπάνω κάποιες ομάδες βέβαια, που φημίζονται για την μεταγραφική τους οξυδέρκεια, κινήθηκαν ήδη με στόχο που …  μου/τους διαφεύγει για την ώρα. Αναφερόμαστε φυσικά στους clippers που πριν μερικές ημέρες απέκτησαν τον σενεγαλέζο γίγαντα Chiekh Samb από τους nuggets (που τον είχαν αποκτήσει από το detroit στην ανταλλαγή billups-iverson). Παράλληλα έκοψαν τους Paul Davis & Fred Jones (τον 2ο λίγα 24ωρα αφού τον είχαν υπογράψει). Και μόλις σήμερα απέκτησαν και τον Hassan Adams (έναν small forward ύψους 1.93) από τους raptors. Ονόματα που σίγουρα είναι πολύ οικεία σε όλους 🙂

Σπάω λοιπόν το κεφάλι μου να βρω την λογική πίσω από αυτές τις κινήσεις (πέρα από το να σκορπίσουν draft pick 2ου γύρου και να προσφέρουν φορολογική ανακούφιση στους nugs & raps βεβαίως). Και ξαφνικά το βρήκα !

Οι Adams & Semb επιλέχθηκαν ως γνωστόν στο draft του 2006 (no.54 & 51 αντίστοιχα) και μαζί με τους Mardy Collins (no.29 το ’06) και Steve Novak (no.32 το ’06) που ήδη είχαν στις τάξεις τους οι clips, συνθέτουν μία τετράδα δυναμίτη και παράλληλα πετυχαίνουν κάτι μοναδικό  σε όλο το nba!  Είναι η μόνη ομάδα, που αυτή τη στιγμή, έχει στο ρόστερ της 4 παίκτες από το ίδιο draft. Αν μάλιστα είχαν κρατήσει και τον Paul Davis (no.34 το ’06) τότε θα μιλούσαμε για ιστορικό ρεκόρ … αλλά μάλλον τους διέφυγε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s