η ομάδα των πρωταθλητών

Μπορεί οι spurs να έχουν κατακτήσει 4 πρωταθλήματα τα τελευταία 10 χρόνια, οι lakers να έκαναν 3-peat στις αρχές τις δεκαετίας, αλλά υπάρχει μία ομάδα που – με μόλις 4 χρόνια ιστορίας – έχει στις τάξεις τις ούτε έναν ούτε δύο αλλά 5 πρωταθλητές!

Αυτή δεν είναι άλλη από τους charlotte bobcats ! οι οποίοι με διαφορά διαθέτουν στο roster, τους περισσότερους πρωταθλητές NCAA από κάθε άλλη ομάδα φέτος. Μία πεντάδα πρωταθλητών λοιπόν αποτελούμενη από : Nazr Mohammed ’98 (kentucky), Jason Richardson ’00 (michigan st.), Emeka Okafor ’04 (uconn), Sean May ’05 (UNC) και Raymond Felton  ’05 (UNC). Οι May & Okafor ήταν μάλιστα και MOP. Επίσης αν κρατήσουν και φέτος τον Derek Anderson ’96 (kentucky) αποκτάνε και 6ο παίκτη !

Οι αμέσως επόμενες ομάδες του NBA διαθέτουν το πολύ 3 μόνο πρωταθλητές με τους hawks να ξεχωρίζουν καθώς μετράνε 4 πρωταθλήματα λόγω Horford (2). (Bibby & Marvin Williams οι άλλοι).

Φυσικά έχει αποδειχθεί πολλάκις οτι η κολεγιακή επιτυχία δεν συνεπάγεται απαραίτητα και επιτυχία στο NBA, και οι bobcats – που βρίσκονται σε μία από τις πιο μπασκετικές πολιτείες (με κολεγιακή παράδοση) – ακόμη αναζητούν την 1η έξοδο στα playoff. Επιβεβαιώνοντας τον κανόνα διαπιστώνει κανείς οτι η συνταγή της επιλογής πολύ επιτυχημένων κολεγιόπαιδων δεν τους έχει κάτσει. Οι τραυματισμοί των May και του διαβητικού Morrison δεν βοήθησαν. Ο Felton no.5 επιλογή κάποτε δεν έχει πείσει ακόμη με το σουτ και έτσι φέτος επέλεξαν τον (αντικαταστάτη του;) D.J. Augustin στο draft. Έφεραν με ανταλλαγή τον ακριβοπληρωμένο Jason Richardson έναν σούπερ σκόρερ και σουτέρ που δυστυχώς αγνοεί τις έννοιες efficiency και σουτ-υπο-καλές-προϋποθέσεις. Ο Jordan προσπαθεί σκληρά να αποδείξει οτι μπορεί να γίνει και καλός manager, αλλά οι κινήσεις του δεν έχουν φέρει ακόμη αποτελέσματα και αμφισβητούνται έντονα. Αποκορύφωμα η επαναφορά στην ενεργό δράση του (τρελο-brown κάποτε) γέρο-larry brown σήμερα σε μια προσπάθεια μεν brown να εξιλεωθεί για την ατιμωτική σεζόν με τους knicks πριν 2 χρόνια, ο δε jordan να ενισχύσει την κλίκα της North Carolina στην ομάδα;  Ποιοί έχουν σειρά; vince? sheed?

Λαμπρό σημείο στην ομάδα είναι ο κύριος Gerald Wallace που τα τελευταία χρόνια εκτοξεύτηκε και όταν δεν είναι τραυματίας αποτελεί ένα τέρας στατιστικής υπερφυσικών διαστάσεων τόσο στο fantasy όσο και στην πραγματικότητα. Κλειδί για την φετινή επιτυχία των bobcats είναι αν θα μείνει υγιής σε μία ολόκληρη χρονιά με το στυλ καμικάζι που παίζει. Επίσης αν θα καταφέρει ο larry brown να εμφυσήσει την φιλοσοφία του στην ομάδα. Σε πρόσφατη φιλική ήττα από την ατλάντα στο πόντο o Brown ήταν (συγκρατημένα) αισιόδοξος “Its not always pretty, but itll get better,” ενώ είχε και καλά λόγια για τον JRich (που κακολογήσαμε πριν) “I think he only lost the ball once on the dribble penetration“. Αυτό κι αν είναι βελτίωση!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s